De laatste jaren zijn er onwijs veel Nederlanders overgestapt naar een game pc. Dat is natuurlijk ook erg goed te begrijpen, want als je een videospel speelt op een game pc dan ziet het er vaak beter uit. Daarnaast is de collectie aan videospellen op de computer ook een stuk groter dan die op een bekende spelcomputer. Mocht dit de eerste keer worden dat je een game pc wilt gaan samenstellen, dan is het logisch dat je ook niet helemaal weet waar je rekening mee moet houden. Je hoeft je daar zeker niet druk over te maken, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

De temperatuur van je computer

Wanneer je een eigen gaming pc hebt, dan is het onwijs belangrijk om er rekening mee te houden dat je gaming pc nooit te warm mag worden. Dit is niet alleen slecht voor je processor, maar ook voor je grafische kaart en moederbord. Het is dus verstandig om te kijken hoe je je gaming pc het beste kan koelen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het aanschaffen van meerdere ventilatoren, maar ook aan het aanschaffen van een goede waterkoeler. Mocht je de nieuwste processor willen aanschaffen, dan is het altijd aan te raden om hiervoor een goede waterkoeler aan te schaffen. Andere koelers zijn vaak niet voldoende.
 

Je hebt veel grafische kracht nodig

Een van de nadelen van het gamen op een gaming pc, is dat je onwijs veel grafische kracht nodig hebt. Als je de nieuwste games op de hoogste kwaliteit wilt spelen, dan zul je al snel honderden euro’s moeten besteden aan een grafische kaart. Grafische kaarten zijn zeker niet goedkoop en de beste grafische kaarten kosten soms wel meer dan duizend euro. Als je nog jong bent en/of afhankelijk bent van een studentenbaan, dan is het ook vrij logisch dat je de kosten hiervan niet makkelijk kunt betalen. 

 

Games worden ook steeds duurder

De meeste mensen die een eigen game pc willen bouwen of een kant-en-klare oplossing aanschaffen, kiezen er vaak voor om hun hele budget daarvoor te besteden. Dat is goed te begrijpen, want het bouwen of aanschaffen van een krachtige game pc is zeker niet goedkoop. Waar je rekening mee moet houden, is dat games met de dag duurder worden. Het zou dus erg zonde zijn als je je volledige budget gebruikt en eigenlijk geen games meer kunt gaan aanschaffen.