Als je een eigen webwinkel hebt, dan kan het verstandig zijn om te adverteren via Google ADS. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je tegen betaling nieuwe klanten kan krijgen en dus ook de omzet kan laten toenemen. Wil je binnenkort ook gaan starten met het adverteren via Google Ads? Dan is het aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. Je zult hier namelijk snel te weten komen waar je moet beginnen. 

 

Zoekwoordonderzoek is erg belangrijk

Een van de eerste stappen die je moet zetten, is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Wanneer je een advertentie wilt aanmaken via Google Ads, dan moet je namelijk enkele zoekwoorden opgeven. Aan elk zoekwoord zit ook een CPC (Cost-per-click) bedrag gekoppeld. Aan de hand van de zoekwoorden kun je dus bepalen hoe duur een advertentie eigenlijk mag zijn, maar ook hoeveel bereik een campagne mag hebben. Mocht je niet weten hoe je een zoekwoordonderzoek moet uitvoeren, dan is het verstandig om Google Adwords uitbesteden aan een marketingbureau. Zij kunnen vaak ook helpen bij een Linkedin strategie voor bedrijven opzetten. 

 

Het aanmaken van een Google ads account

Wanneer je een zoekwoordonderzoek hebt uitgevoerd en dus ook al weet op welke zoekwoorden je wilt gaan adverteren, is het tijd om eens een account aan te maken via Google Ads. Dit is zeker niet moeilijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat alle gegevens die je opgeeft helemaal correct moeten zijn. Veel mensen maken hier wel eens de fout om dit niet te doen en dat resulteert dan in een blokkade. Google heeft verschillende bronnen waaruit zij data ophalen om te achterhalen of de gegevens wel correct zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het KVK-register. 

 

Het maken van een advertentie

Nu je wellicht een Google Ads account hebt aangemaakt, is het tijd om je eerste advertentie te maken. Dit doe je door een campagne te maken en daar de zoekwoorden op te geven. Alle advertenties die je maakt en aan deze campagne toevoegt, zullen gebruik maken van de opgegeven zoekwoorden. Heb je hulp nodig bij het maken van een advertentie of wil je Google Ads volledig uitbesteden? Dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met Blauwe Monsters. Dit is de grootste marketingbureau van Nederland en is voornamelijk gespecialiseerd in SEA, maar kan je ook helpen met SEO en andere vormen van online marketing.