Vroeger was het gebruikelijk om na het afronden van je studie of opleiding in loondienst te gaan bij een bedrijf. Echter, de afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen voor zichzelf begonnen. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst is het zo dat je als ZZPer meer vrijheid hebt dan als werknemer. Je kunt er immers ook voor kiezen om bepaalde klussen niet aan te nemen. Ook kan het voor een bedrijf fijner zijn om een ZZPer in te schakelen, want deze hoef je later niet per se nog eens in te schakelen. Als je ZZPer bent, kan het soms lastig zijn om opdrachten te vinden. Deze tekst kan je daarbij helpen. 

 

Maak gebruik van het internet

Het internet speelt vandaag de dag een zeer grote rol in onze samenleving. Daarom is het verstandig om hier als ZZPer op in te spelen, zodat je hier je voordeel mee kunt doen. Je kunt het internet bijvoorbeeld gebruiken om opdrachten te vinden. Veel bedrijven die op zoek zijn naar personeel en ZZPers kiezen er vaak voor om hun vacatures op het internet te plaatsen. De kans is dus groot dat je door gebruik te maken van de juiste zoektermen relatief gemakkelijk nieuwe opdrachten kunt vinden. Zoek bijvoorbeeld op het internet naar ‘ZZPer gezocht’. Deze zoekterm wordt logischerwijs vaak gebruikt door ondernemers die op zoek zijn naar ZZPers. Op deze manier vind je dus vrij eenvoudig nieuwe ZZP vacatures

 

Benader zelf bedrijven

Ook bedrijven die geen vacatures online hebben staan zijn vaak blij met een extra ZZPer. Daarom kan het ook een goed idee zijn om zelf bedrijven te benaderen met het aanbod om als ZZPer voor ze te komen werken. Niet ieder bedrijf zal hier op zitten te wachten, maar de kans is groot dat je binnen afzienbare tijd een leuke opdracht hebt gevonden door zelf bedrijven te benaderen. Je kunt dit telefonisch doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bedrijven een bezoek te brengen. Zo heb je direct de kans om je persoonlijk voor te stellen. 

 

Gebruik je netwerk

Als je mensen in je omgeving hebt die een eigen bedrijf hebben of mensen kennen die een eigen bedrijf hebben, is het slim om deze mensen te benaderen. De kans is dan namelijk zeker aanwezig dat zij je kunnen helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten. Wel is het belangrijk om rekening te houden met welke taken jij als ZZPer kunt uitvoeren. Niet ieder bedrijf heeft immers behoefte aan de diensten van iedere ZZPer. Het is dus belangrijk om enkel bedrijven te benaderen die mogelijk behoefte hebben aan jou als ZZPer.